Bygga lösvirkeshus i Sundsvall

bygga lösvirkeshus gävle

Bygga lösvirkeshus i Sundsvall

Funderar du på att bygga ett nytt hus, eller köpa ett befintligt? Vad är för- och nackdelarna? Är det också så att du bor i Sundsvall? Då kanske du är ute efter en duktig husleverantör i Sundsvall.

Fördelen att bygga nytt är att ingen har bott i huset före dig. Många är tilltalade av tanken att huset bara är ditt, och att ingen har bott där innan dig. Men att flytta in i ett äldre hus har också sin charm. Den som gillar historia, kan lockas av tanken att det har funnits människor som har bott där innan dig.

Ska du bygga helt nytt hus?

Att bygga ett lösvirkeshus i Sundsvall innebär att du bygger huset på plats, bräda för bräda. Hus i standardutförande som byggs i fabrik har oftast begränsade anpassningsmöjligheter, men om du väljer lösvirke får du väldigt många fler möjligheter att anpassa huset helt utefter dina egna önskemål.

En nackdel med att bygga nytt är att det kan bli mycket dyrare än vad du har tänkt dig för det nya huset.

Fördelar med bygga nytt

Som med de flesta saker finns det ofta både för- och nackdelar, och så även med lösvirkeshus. Det som kan vara nackdelar när man väljer detta sätt att bygga är:

  • Det tar väldigt mycket tid i anspråk. Eftersom det är du som bestämmer kommer du att behöva bestämma allting ända ner till minsta skruv, och sånt tar mycket tid!
  • Det blir mycket administration och koordination, även om du anlitar en byggledare, och det måste du vara beredd på.

Vilken husleverantör i Sundsvall ska du välja?

Många husleverantörer i Sundsvall erbjuder lösvirke i sitt utbud, så det lönar sig att titta på de olika företagen och jämföra.

Close
Menu