Så mycket oljud här…!

fransk vingård

Så mycket oljud här…!

Varför inte åka till Frankrike, på vinresa? Då slår man två flugor i en smäll; komma bort, vila upp och samtidigt lära sig mer om viner, smaker och vad som passar till dem. Vi har besökt flera vingårdar och sett hur vinerna blir till. Vi har sett hur vindruvorna har växt på vindruvsplantorna och sedan hur de pressats och rensats, lagrats och tappats på flaskor. Vi var där nyss och kom tillbaka till ett helt underbart hotell med vacker fasad. Det enda som var nackdelen med hotellet var att det vätte mot en gata som bilar körde på.

Alla här kör väldigt hårt

Den som någon gång har varit i Frankrike vet att fransmän kör väldigt hetsigt när de kör bil. De tutar, vevar ner fönster och drar sig inte för att skrika åt varandra. Så även om det inte är så många bilar som kör förbi nere på gatan, hörs de bilar som kör där väldigt väl. De skulle ha behövt bullerdämpande fönster, precis det som vi nyss har gjort hemma.

Bor du nära en hårt trafikerad väg?

Bor du nära en väg som har hård trafik? Då vet du att det är sällan som du kan göra så mycket åt den saken. Man kan bygga bullerplank mot oljudet från vägen, men det enda som funkar är att byta till ljuddämpande fönster i sitt hus. Vi gjorde det i vårt fina hus hemma.

Vi bor i K-märkt hus

Vi bor i ett K-märkt hus vilket innebär att vi, fastän vi är fastighetsägare, att förändra något på fasaden. Inomhus får vi heller inte riktigt göra som vi vill. Som tur är, så gillar vi vårt äldre hus. Det finns många fina inredningsdetaljer som vi gärna har kvar. Stuckaturer i taket och uppvärmnings kaminer som har fått stå kvar sedan de tidigare husägarna. Men det bästa är att våra ljuddämpande fönster också isolerar mot kylan utomhus, samtidigt som de på ett effektivt sätt isolerar mot oljud och buller. Läs mer om hur du kan byta fönster: fk-gruppen.se/.

Close
Menu